Hoeveel tijd kost het om stevige billen te krijgen?

Ben je vol goede moed begonnen aan een training voor stevige billen? Goed bezig. Maar je vraagt je vast af hoe lang het gaat duren voor je beschikt over die strakke, stevige billen waar je van droomde.

In dit artikel informeren we je over de verschillende factoren die bepalen hoe lang het kan duren voor je strakke billen hebt.

 

Diverse factoren

Het is niet gek dat verschillende factoren een rol spelen bij de snelheid waarmee jij over stevige billen beschikt. Zo zijn de volgende factoren bepalend:

  • Hoeveel overgewicht je op dit moment hebt (met andere woorden: is er veel vet op en rond je billen waar je eerst mee af moet rekenen?);
  • Je leeftijd, je geslacht;
  • De ambitie die je hebt (hoe meer je wil trainen, hoe effectiever het zal zijn);
  • De oefeningen die je uitvoert (gericht op bilspieren, bovenbeenspieren en algehele conditie).

 

Overgewicht

Als je overgewicht hebt en daardoor ook dikkere billen, is het zaak om eerst te gaan afvallen. Afvallen en billentraining gaan prima samen, daar je het afvallen om kunt zetten in het genereren van meer spieren rond je kont. Maar wanneer je door je overgewicht extreem veel gewicht meedraagt, kan het langer duren voor je strakke billen gaat krijgen.

Begin met gezonder eten en drinken. Daardoor krijg je namelijk de juiste energie binnen om effectief aandacht aan je bilspieren te geven.

 

Je leeftijd en je geslacht

Het maakt uit hoe oud je bent en ook of je man of vrouw bent. Hormonen spelen namelijk een belangrijke rol. Bij vrouwen hoopt vet zich nu eenmaal eerder bij de kont op dan bij mannen. Vandaar ook dat de doelgroep voor strakkere billentraining amper uit mannen bestaat, maar vooral uit vrouwen.

Wanneer je wat ouder bent, functioneert je lichaam ook anders. De nadruk ligt niet meer zo zeer op het strak houden van je lichaam. Die nadruk kun jij wel weer daarop gaan leggen. Of je nu 20 bent of 50 plus, strakke billen zijn voor iedereen weggelegd. Mits je maar goed traint.

 

Ambitie

Ambitie is heel belangrijk en komt samen met doorzettingsvermogen en motivatie. Hoe meer je daarvan hebt, hoe groter de kans dat je sneller het effect gaat bereiken dat je wenst. Je ambitie bepaalt de snelheid waarmee je afvalt en waarmee je spiermassa aanmaakt. Wees echter niet te ambitieus, want blessures bij bilspiertraining zijn aan de orde van de dag.

Gezonde ambitie is echter goed. Zorg dat je een duidelijke structuur opbouwt en daarnaar leeft. Onze schema’s voor bilspiertraining kunnen je daar zeker bij helpen.

 

De oefeningen zelf

Tot slot zijn de oefeningen zelf natuurlijk bepalend. Niet alleen welke oefeningen je veelvuldig uitvoert, maar ook hoe goed je ze doet. Want het kan zijn dat je een oefening verkeerd uitvoert, omdat hij op die manier prettiger aanvoelt. Maar denk eraan dat je je bilspieren moet gaan voelen als je effect wil. Het goed uitvoeren van de oefeningen zal sneller resulteren in strakke, stevige billen.

 

Conclusie

Het is moeilijk om te zeggen wanneer je het effect van bilspiertraining gaat merken. Er zijn mensen die het al direct na een week gaan zien en mensen bij wie het maanden kan duren. Het is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder je huidige gewicht en de ambitie die je hebt. Ook de manier waarop je oefeningen uitvoert en je voeding zijn van cruciaal belang bij het succesvol trainen voor strakke en grote billen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.