Lui afvallen

Afvallen is een hoop gedoe, als we onze lezers mogen geloven. En dat klopt: wie af wil vallen zal er wat voor moeten doen. Meer bewegen, gezonder eten en vooral heel veel lekkere gerechten (die toch erg ongezond zijn) laten staan. Maar wat nu als je lui bent en toch wil afvallen? Er zijn mogelijkheden. We bespreken ze in dit artikel.

Koolhydraten minderen

Je kunt beginnen met lui afvallen door te minderen met koolhydraten. Die zitten in veel producten, zoals suiker, brood, pasta en aardappels. Die gerechten laat je voorlopig (deels) links liggen. In plaats daarvan nuttig je meer vlees, vis, zuivel en ei, gebaseerd op olie en noten. Minder koolhydraten en toch lekker (veel) eten. Het is mogelijk door te minderen met koolhydraten. Een koolhydraatarm dieet kan daarbij uitkomst bieden. Bijkomend voordeel van eiwitten is dat ze je helpen om je spiermassa op peul te houden. Spieren verbranden veel energie voor je, dus hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer je automatisch af zult vallen omdat je spieren hun werk doen.

Vasten

Welk effect heeft vasten op mensen die de Ramadan volgen? Juist, ze vallen af. Mensen die op de juiste manier vasten, in ieder geval. Door te vasten kun je de stofwisseling verbeteren, net als je bloedsuikers. Er zijn verschillende manieren va vasten, zoals de 5-2 methode. Je vast hierbij twee dagen in de week (behalve water, thee en koffie plus twee kleine maaltijden). De andere vijf dagen eet je gewoon zoals je gewend bent. Meer over deze methode lees je in het boek ‘Het Vastendieet’ van Michael Mosley.

Puur koken

Kant-en-klaar pakketten vanuit de magnetron worden door veel mensen gegeten. Waarom ook niet, want het is makkelijk en snel klaar, en als je een beetje goede wil hebt, wil het nog best smaken. Toch zijn deze gerechten niet gezond voor mensen die willen afvallen. Ze zitten vol met jus en smaakversterkers en dus met suikers, die je helpen om aan te komen. Ga liever eens aan de slag met een gezonde maaltijd, door gewoon zelf een en ander te bereiden uit pure producten.

Niet compenseren na het sporten

Beweging is goed voor je en helpt je optimaal af te vallen. Succesvol afvallen betekent ook afvallen door te sporten. Er zit alleen een groot risico aan sporten, namelijk het hongerige gevoel na afloop. En het idee dat je toch wel wat kunt eten, want je hebt zo goed gesport, maakt het ook niet beter. Dus, na afloop van een stevig potje sporten, niet gaan snoepen. Nuttig liever gezonde hapjes, zoals worteltjes en tomaten en drink water of thee. Op die manier heeft het sporten nog zin en zal het effect zich sneller tonen.

Lui afvallen, prima mogelijk

Zoals je hebt kunnen lezen is het prima mogelijk om lui af te vallen, oftewel afvallen zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Maar snel zal het niet gaan. Goed en effectief afvallen doe je nog altijd het beste met een dieet. Bekijk enkele populaire diëten of zoek een product bij de meest gebruikte (en succesvolste) afvalproducten.

Liever niet lui en afvallen in 1 dag? Lees hier meer.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.