Verkeerd afvallen

Er zijn talloze mogelijkheden als je wil afvallen. Zoveel mogelijkheden dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer zien. Het risico dat ze verkeerd afvallen neemt daardoor toe. Hoe val je verkeerd af en hoe kun je voorkomen dat afvallen en gewicht verliezen geen effect bij je hebben?

In dit artikel zetten we de grootste valkuilen voor je op een rijtje en krijg je handvatten om goed af te gaan vallen.

Verkeerd afvallen

Wanneer je verkeerd afvalt doe je een aantal zaken niet goed. Dat kan oneindig veel oorzaken hebben, maar de meest voorkomende redenen dat het mensen niet lukt om af te vallen zijn de volgende:

  • te snel willen afvallen en daardoor te snel resultaat verwachten;
  • afvallen aan de hand van verschillende diëten tegelijk;
  • overdreven veel sporten en veel minder eten.

Als je op deze manier wil afvallen, zal je merken dat het effect zich niet of nauwelijks laat zien. Mensen raken daardoor gefrustreerd, maar beseffen niet dat het lichaam tijd nodig heeft om aan je nieuwe levensstijl te wennen. Afvallen kost tijd, energie en inspanning.

Je hebt dus ook heel veel doorzettingsvermogen nodig!

Geef het afvallen meer tijd en trek niet direct de conclusie dat het niet lukt.

 

Te veel en te snel

Mensen willen vaak te veel en te snel afvallen. Het woordje ‘te’ geeft al aan dat het niet goed is. Teveel afvallen in te weinig tijd zal niet tot het gewenste resultaat leiden. Je moet afvallen tijd geven. Ook al wil je 10 kilo afvallen in een week, kies liever voor 1 kilo per week. Je zult ervaren dat dit veel meer effect heeft.

Mensen die snel willen afvallen trappen eigenlijk direct in een volgende valkuil. Ze zoeken naar een dieet dat hen kan helpen om snel af te vallen. Je komt dan al snel terecht bij crash diëten. Die zijn zeer ongezond en niet aan te raden.

Er zijn ook gezonde diëten die tot snel resultaat leiden. Wat dacht je van het bekende eiwitdieet? Met een eiwitdieet kun je in korte tijd heel veel gewicht verliezen door je eetpatroon aan te passen. Naar verhouding ga je dan meer eiwitten eten dan koolhydraten, waardoor je geen hongergevoel zal krijgen. Dat is bij een crash dieet vaak wel het geval!

Ook werk je met een eiwitdieet aan de lange termijn. Je zorgt zodoende voor een  blijvend effect!

 

Diëten door elkaar

Een dieet kan een prima hulpmiddel zijn bij het afvallen. Een dieet biedt houvast en geeft richting aan het afvallen.

Helaas zijn er veel mensen die denken dat het gebruik van meerdere diëten door elkaar een beter en sneller effect geeft. Die gedachte is onjuist. Diëten door elkaar gebruiken leidt alleen maar tot onnodige problemen.

Hoe komt dat? Diëten gaan uit van verschillende gedachten en ideeën. Mag je bij het ene dieet geen koolhydraten eten, het andere dieet wil juist wel dat je koolhydraten eet en heeft liever dat je eiwitten laat staan. Wanneer je die diëten door elkaar gooit, begrijp je dat het niet werkt.

Volg dus nooit meerdere diëten door elkaar heen, maar blijf bij één dieet. Als je niet weet welk dieet voor jou het beste zal werken, kun je het beste onze dieetlijst raadplegen.

 

Succesvol afvallen

Wil je succes hebben met afvallen? Ga in dat geval op zoek naar één dieet waarin je je kunt vinden. Een voorbeeld van zo’n dieet is het eiwitdieet. Niet voor niets is dit dieet een dieet dat in rap tempo populairder wordt op deze blog. Het dieet kenmerkt zich door een groot aantal voordelen, namelijk:

  • afvallen in een prettig tempo;
  • afslanken op een manier die bij jou past;
  • volop recepten om, ondanks het afvallen, toch lekker te kunnen eten.

Het eiwitdieet is een dieet waarmee het afgelopen jaar veel van onze bezoekers effectief vet hebben verbrand.

 

Stop met verkeerd afvallen

Stop nu dus met verkeerd afvallen. Stop met dubbele diëten die elkaar alleen maar tegenwerken en geef het afvallen meer kans. Met een goed dieet zit je gebakken en zul je binnen de kortste keren effect ervaren. Afvallen heeft nu eenmaal wat tijd nodig, maar wanneer je het die tijd gunt zal het resultaat je zeker weten aanspreken.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.