Dieet schema | Afvallen met een dieet

Een dieet is een prima manier om af te vallen. Zo niet, is het een ideale manier. Er zijn veel voordelen aan een dieet. Een dieet heeft vaak een schema, waar je je aan kunt houden. Mensen worden bij de hand genomen om af te vallen. Het dieet doet de rest voor ze.

Afvallen met een dieet

Veel mensen kiezen voor een dieet als ze willen afvallen. Een dieet biedt hen namelijk steun en houvast. De voordelen van een dieet op een rijtje:

  • een dieet is duidelijk en op veel mensen van toepassing;
  • een dieet is een handleiding die je helpt afvallen;
  • met een dieet krijg je lekkere recepten die je kunnen helpen af te vallen;
  • diëten zijn ontworpen door mensen die weten waarover ze het hebben;
  • een dieet volg je doorgaans niet alleen.

Waar je wel op moet letten is dat je onderscheid maakt in diëten. Er zijn namelijk veel diëten te vinden die niet het gewenste effect zullen hebben, of die zelfs schadelijk voor je gezondheid zijn. Het ziekenhuisdieet is een voorbeeld van zo’n ongezond dieet. Welk schema je er ook voor kan vinden, probeer het te mijden. Kies liever voor een gezond dieet, zoals het eiwitdieet of het koolhydraatarme dieet.

Gegarandeerd 2 kilo per week afvallen? Ontdek de voordelen van een koolhydraatarm dieet.

Hoe strak is een dieet schema?

Er is verschil in dieet schema’s. Zo zijn er schema’s, zoals die hierboven, die je strak op moet volgen om succesvol te zijn. Ook zijn er schema’s die je keuzes geven, waardoor je zelf ook nog wat hebt in te brengen. Ieder dieet heeft daar een eigen manier in gevonden en het hangt dus af van het dieet dat je gekozen hebt hoe strak je je aan de richtlijnen van dat dieet moet houden om niet verkeerd af te vallen.

Een goed dieet schema

De kernmerken van een goed dieet schema zijn de volgende:

  • een dieet is makkelijk op te volgen;
  • het dieet biedt voldoende variatie door de dagen heen (je eet niet dagelijks hetzelfde);
  • een dieet schema is niet te vol gepland (je hebt immers meer te doen op een dag);
  • een goed dieet schema is theoretisch onderbouwd (waarom is dit dieet schema goed?).

Een dieet schema

Een belangrijk voordeel van het dieet is dat het een handleiding is die je helpt met afvallen. Die handleiding wordt ook wel gezien als een dieet schema. Per dag zie je dan wat je mag eten en drinken. Het enige wat je dan hoeft te doen is dat dieet schema op te volgen en de rest komt goed. Voorbeelden van die dieet schema’s zijn het dieet schema van het 3 dagen dieet

 

en het dieet schema van het 10 dagen dieet.

Zoals je ziet is in ieder schema precies te zien wat je op een dag moet eten om aan het dieet te voldoen. Voor veel mensen biedt dit steun en houvast. Helaas zijn beide diëten voorbeelden van crash diëten. Voor het gebruik van die diëten wordt veel gewaarschuwd. Maar wat voor een dieet schema moet je dan wel volgen als je af wil vallen?

Koolhydraatarm dieet schema

Verreweg het meest makkelijke dieet schema is het schema van het koolhydraatarme dieet. Dit is een prettig dieet dat heel makkelijk te volgen is. Om je te helpen met het maken van koolhydraatarme recepten, bevelen we je het 7 x 7 Afslanken Receptenboek van Jasper Alblas aan. Deze gerechten zijn makkelijk te bereiden en bevatten weinig tot geen koolhydraten. Met de recepten uit dit boek val je dus gegarandeerd en blijvend af.

Speciaal voor de lezers van onze website is dit boek met tijdelijke korting aan te schaffen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.