De basis van ronde, strakke billen training

Wanneer je strakke billen wil, grotere billen of rondere billen, heb je baat bij een goede training. Een training van de bilspieren is van groot belang, want alleen op die manier stimuleer je de spiergroepen in je kont die het verschil kunnen maken.

Maar een goede billentraining is niet alles. De basis van strakke billen (of ronde billen of grote billen) is namelijk heel anders. Daar gaat het niet om training, maar om voeding en om rust. In dit artikel gaan we dan ook niet in op oefeningen voor strakkere billen, maar bespreken we welke basis in orde moet zijn voordat je kunt beginnen aan een goede training.

Basis moet goed zijn

Net als wanneer je aan het afvallen bent, moet de basis goed zijn. Nu denk je misschien dat afvallen niks te maken heeft met het verkrijgen van strakkere, vollere of rondere billen. Dat is niet waar. Om je billen anders van vorm te krijgen, moet je hetzelfde proces doorlopen als wanneer je afvalt. Je wil immers afrekenen met vetmassa (strakkere billen) of omzetten in spieren (grotere, stevigere en rondere billen).

Afvallen behelst niet veel meer dan een andere wijze van eten en drinken. Je voedingspatroon aanpassen is daarbij de beste en snelste manier. Bijvoorbeeld door het volgen van een koolhydraatarm dieet of het eten van koolhydraatarme recepten. Ook eiwitten kunnen je goed helpen.

 

Eiwitten in je voeding

Of je nu kiest voor een koolhydraatarm dieet of een eiwitdieet, met beiden kom je eiwitten in je voeding tegen. En dat is goed, want eiwitten helpen. Ze helpen spiermassa op te bouwen en sterker te worden. Zeker als jij je aan het richten bent op specifieke spiergroepen, zoals in je billen, kan dat zeer handig zijn. Want de bilspieren worden goed en stevig aangepakt en kunnen dus wel wat extra energie gebruiken. Wanneer je de juiste hoeveelheden eiwitten nuttigt, groeien je bilspieren nog sneller. Dat is zowel goed voor de vetverbranding voor strakkere billen als voor de groei van grotere, stevigere billen.

Lees onze artikelen over koolhydraatarme recepten en eiwitrijke recepten om een idee te krijgen waaruit je voedingspatroon moet bestaan.

 

Genoeg rusten

Minstens zo belangrijk als de juiste voeding, is dat je voldoende rust neemt. Je traint zeer intensief. Je spieren komen continu onder druk te staan. Maar als je ze teveel onder druk zet, loop je het risico dat je geblesseerd raakt. Spieren raken dan overbelast en je kunt de rest van je training niet doorzetten. Wanneer je echter zorgt voor voldoende rust tussen twee trainingen, ontloop je aan blessures en bied je je spieren de kans om optimaal te herstellen. Een sportsessie duurt hooguit een uur (in het begin 20 minuten tot een half uur!) en het rusten mag 48 uur duren.

Dat klinkt misschien wat uit verhouding, maar is echt zinvol. Je spieren worden gedurende een half uur tot een uur flink onder druk gezet, maar in de 48 uur die volgen gebeurt het meeste: je spieren herstellen, groeien, worden sterker en steviger en bereiden zich voor op een nog heftigere training.

 

Blijven opbouwen

Het is dus eigenlijk een kwestie van op blijven bouwen. Doorgaan met trainen en steeds weer de aangemaakte spiermassa afbreken en rusten. Want in rust gebeurt het belangrijkste. In rust word je doel echt bereikt. Daarvoor is het wel belangrijk dat je goed en gezond blijft eten. Er is echter wel een verschil tussen wanneer je stevige billen wil en wanneer je grotere (vollere) billen wil. Dat verschil leggen we in dit artikel uitgebreid uit, maar het is goed om te weten dat je voor strakkere billen een strenger dieet moet volgen dan voor vollere billen. De eiwitten maken namelijk spiermassa aan, maar kunnen ook vet verbranden. Bij strakkere billen wil je dat het vet verbrand wordt, maar bij rondere billen wil je juist dat je spieren groter worden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.