Hoe kies je het beste dieet?

Het overgrote merendeel van de mensen die willen afvallen kiezen voor een dieet. Een dieet kiezen is vaak de eerste stap van het afvallen. Een dieet helpt hen namelijk om snel af te vallen, op een gezonde en verantwoorde wijze. Maar hoe kies je nu een dieet en welk dieet is het beste?

Welk dieet?

Er zijn verschillende diëten te vinden. Ze helpen vrijwel allemaal bij afvallen. Maar toch ben je op zoek naar dat ene dieet. Welk dieet past het beste bij jou? Daarop is geen pasklaar antwoord te geven. Het allerbelangrijkste is dat het dieet bij jou past. Stel jezelf daarom de volgende vragen als je op zoek bent naar een dieet:
  • Ben je gemotiveerd om aan het dieet te beginnen?
  • Heb je veel discipline en ga je het dieet volhouden?
  • Vind je het belangrijk om naast aanpassingen in je voeding ook meer te gaan bewegen?
  •  Is het dieet haalbaar voor je?
  • Heb je voldoende steun om aan het dieet te beginnen?
Met deze vijf vragen kom je al heel ver. Wanneer je op alle vragen met ‘ja’ kunt antwoorden bij een bepaald dieet, weet je dat je goed zit. Zo niet, dan gaat het om het dieet waarbij je het vaakst met ‘ja’ hebt kunnen antwoorden.

 

Verschillen tussen diëten

Zoals gezegd zijn er verschillende diëten te vinden. Betekent dat ook dat er veel verschillen zijn? In principe valt het wel mee. Diëten hebben in ieder geval de volgende overeenkomsten:
  • een dieet helpt je met afvallen;
  • een dieet zorgt voor gezonde en voldoende voeding;
  • een dieet werkt als een handleiding.
Het verschil zal hem vooral zitten in de frequentie waarop je beweegt of bepaalde producten eet. Ook is de visie van de schrijver van het dieet vaak verschillend. Omdat dieetgoeroe’s verschillende ideeën en visies hebben, vertrekt ieder dieet vanuit een ander beeld. En het is aan jou om dat beeld te vinden dat het beste bij je past.

Een dieet voor jouw doelgroep

Tegenwoordig worden er ook diëten ontwikkeld en geschreven die zich richten op bepaalde doelgroepen. Zo zijn er diëten die zich richten op jongeren en zelfs op kinderen, maar ook diëten voor oudere mensen en mensen die niet makkelijk kunnen bewegen. Een dieet dat bij jouw doelgroep past, kan heel goed ook voor jou werken. Je kunt daar achter komen door op internet een forum op te zoeken en daar naar ervaringen en reacties te vragen. Ook op onze eigen website helpen we, door een zo reëel mogelijk beeld van verschillende diëten te geven. Zoals bijvoorbeeld het eiwitdieet, een koolhydraatarm dieet of het paleo dieet.

Eiwitdieet

Een eiwitdieet is een mooie vorm van diëten, die door veel mensen wordt gebruikt om af te vallen en op gewicht te komen. Het voordeel van een eiwitdieet is dat je afvalt zonder hongergevoel. Je raakt namelijk vol van het eten van eiwitten. Daarbij zorgen de eiwitten zelf voor een goede vetverbranding.

Koolhydraatarm dieet

Door te minderen met koolhydraten kun je vele kilo’s afvallen, zonder dat je daar bijster veel voor hoeft te doen. Je hoeft alleen maar koolhydraten te vervangen voor koolhydraatarme producten. Een koolhydraatarm dieet kan je makkelijk en snel volgen en vereist eigenlijk weinig voorbereiding.

Paleo dieet

Het Paleo dieet is een bekend dieet. Veel mensen vallen tegenwoordig af met Paleo, dat je terugbrengt naar de basis. Paleo gaat ervan uit dat de eetgewoonten van nu niet zo gezond zijn. Liever eet je net als onze verre voorouders. Veel natuurlijke en onbewerkte producten. Het Paleo dieet is niet voor niks een internationaal succes.

Dieet kiezen

Een dieet kiezen is niet makkelijk. Er is immers volop keuze. Hoe dan ook is het goed om je van tevoren te oriënteren op een dieet en het een beetje uit te proberen. Probeer jezelf voor te stellen hoe het is als jij het dieet gaat volgen. Hoe ziet je dag er dan uit? Word je daar blij van? Ga je je doel ermee bereiken? Aan de hand van die richtlijnen en vragen kom jij er vast en zeker uit. Zo zal het je gaan lukken om een dieet te vinden dat bij jou past.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.