Deze week je eerste kilo verbranden met een koolhydraatarm dieet

Wie gegarandeerd af wil vallen en blijvend gewicht wil verliezen, zou zich moeten verdiepen in het koolhydraatarme dieet. Deze dieetsoort is erg geliefd, omdat hij zeer effectief is.

Enerzijds krijg je voldoende energie binnen om datgene te doen dat je moet doen, maar er blijft niet veel energie over om opgeslagen te worden als vet. En dat is wat in veel gevallen wel gebeurt, zeker wanneer je veel snelle koolhydraten eet.

Wil jij deze week nog je eerste kilo vet verbranden? Gebruik dan een koolhydraatarm dieet en de richtlijnen in dit artikel.

 

Een koolhydraatarm dieet

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt, ga je een paar dingen anders doen, namelijk:

Een koolhydraatarm dieet kun je op verschillende manieren volgen. Je kan starten door er een boek over te lezen of door deze website uit te spitten. Je kunt ook gewoon beginnen door koolhydraatarme recepten te zoeken en te bereiden.

Voor welke vorm je ook kiest: met een koolhydraatarm dieet kun jij deze week nog je eerste kilo vet verbranden.

 

Anders eten en dan?

We gaan er even vanuit dat je vandaag begint met een koolhydraatarm dieet. Over 7 dagen heb jij dus je eerste kilo (en waarschijnlijk zelfs veel meer) verbrand.

Als je vandaag begint, ga je op zoek naar een maaltijd met weinig koolhydraten. We helpen je graag op weg met onze recepten in de kennisbank. Uitgangspunten voor een koolhydraatarm diner zijn:

  • De basis is vlees, vis of gevogelte (vegetariërs gebruiken vleesvervangers met weinig koolhydraten of tofoe);
  • Je eet groenten;
  • Geen aardappelen, geen rijst en geen pasta;
  • Als smaakmaker gebruik je geen sausjes uit pak;
  • Je kunt ei of paprika, ui en champignons gebruiken om je voeding meet smaak te geven.

In de Afslank Receptenbijbel tref je veel recepten die je precies voorschrijven wat je wel en niet kan eten.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

 

Probeer te bewegen

Een groot voordeel van een koolhydraatarm dieet is dat je er in principe niet voor hoeft te bewegen om het effectief te laten zijn. Maar tegelijkertijd is juist dat ook een ander groot voordeel: hoe meer je beweegt, hoe beter het is!

Door meer te gaan bewegen kun jij nog sneller aanwerken op die kilo gewichtsverlies binnen een week.

Er zijn talloze sporten die je kunt beoefenen en die goed zijn voor de vetverbranding en de aanmaak van nieuwe spieren, maar in principe geldt dat elke vorm van beweging al goed is. Probeer dus zoveel mogelijk te bewegen door de dag heen.

 

Genoeg proberen te rusten

De laatste richtlijn die we je kunnen geven om in elk geval 1 kilo vet te verbranden in de komende dagen is door genoeg rust te pakken. Zeker wanneer je lichaam moet omschakelen van een eetpatroon dat minder gezond was dan het eetpatroon dat je nu volgt, zal je begrijpen dat rust heel belangrijk is.

Je lijf krijgt dan pas echt de tijd om zich van al die inspanningen te herstellen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.