Afvallen met het South Beach Dieet

south beach dieetHet South Beach Dieet is een dieet waarmee je kunt afvallen. Veel mensen die gebruik maken van het South Beach Dieet spreken niet zozeer van een dieet, als wel van een levenswijze. Een manier waarop je toch lekker kunt eten, maar tegelijkertijd afvalt. Afslanken op een fijne manier, dat is waar mensen tegenwoordig naar zoeken. Is het South Beach Dieet een antwoord op hun (toenemende) vraag?

South Beach Dieet en afvallen

Het idee achter het South Beach Dieet is dat je voldoende eet, waardoor je geen trek of zin hebt in zoetigheid of vette snacks. Deze nieuwe levenswijze zul je jezelf aan moeten meten en disciplinair moeten opvolgen, wil je het South Beach Dieet tot een succes maken.

Niet afvallen door te minderen

Het opvallende aan het South Beach Dieet is dat je niet persé hoeft te minderen. Voor de volledigheid, het South Beach Dieet is:

  • geen dieet waarbij je geen koolhydraten meer mag eten;
  • geen dieet waarbij je geen vet meer mag hebben;
  • geen dieet waarbij je alleen maar magere producten mag nuttigen;
  • geen dieet waarbij alleen maar gezonde tussendoortjes centraal staan;
  • geen dieet waarbij je zoekt naar gezonde en verantwoorde vervangers voor je maaltijden.

De gemeenschappelijke deler van de meeste diëten vind je dus niet terug in het South Beach Dieet. Het South Beach Dieet vraagt iets heel anders van je: een andere leefwijze.

Vertrouwen

Het South Beach Dieet wil dat je gaat vertrouwen op goede vetten en koolhydraten. Je dient je leven onder de knie te krijgen. Je laat de slechte koolhydraten en de slechte vetten voortaan staan en geeft je gezondheid ten alle tijden de voorrang. Dat betekent dus dat je moet leren ‘nee’ zeggen tegen ongezonde snacks en dikmakende tussendoortjes. En juist ‘ja’ tegen gezonde voeding en eten dat je minder snel dik zal maken.

Eten volgens het South Beach Dieet

Heb je last van een hongergevoel, overgewicht en van stemmingwisselingen omdat het afvallen niet wil lukken? Misschien ben je ook wel vermoeid. In dat geval kan het je helpen om het South Beach Dieet te beginnen. Je begint in de eerste week met normale porties vlees, kip, vis, kalkoen en schaaldieren. Daarnaast eet je genoeg groenten. De eerste twee weken mag je echter geen fruit, pasta, brood, rijst, aardappelen en andere producten met koolhydraten. Wel kun je kiezen voor kaas, eieren en noten.

Verzadiging

Het gaat erom dat je door te eten zoveel mogelijk verzadigd raakt. Neem daarom ook af en toe een tussendoortje. Doe je dit goed? Dan kan het zomaar zijn dat je twee tot vijf (of misschien zelfs wel meer kilo) bent afgevallen in twee weken tijd.

Opbouwen van goede koolhydraten

Als je de boven beschreven eerste fase goed bent doorgekomen, is het tijd om te gaan wennen aan koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Nu mag je wel fruit en ook producten met volkoren die je kunt toevoegen aan je voeding. Vanaf nu verlies je zo’n halve kilo tot een kilo per week, net zolang tot je op je streefgewicht bent.

Nieuwe levenswijze

Na deze twee fases volgt de laatste, derde fase. Hierin is het eigenlijk zo dat je het South Beach Dieet niet meer als dieet toepast, maar dat het onderdeel is van je leven. Een nieuwe levenswijze, zogezegd.

Zweverig dieet?

Het South Beach Dieet noemt zichzelf een ‘levenswijze’. Het gaat erom dat je op een andere manier invulling geeft aan je leven, wat betreft eten en afvallen. Voor mensen die dit zweverig vinden, is het dieet een afrader. Begin er vooral niet aan en kies voor een ander dieet, want er zijn er genoeg te vinden. Mensen die wel geloven in het aanmeten van een nieuwe levenswijze, kunnen het South Beach Dieet zeker een kans geven. Voor hen die het toch een vreemd en zweverig dieet vinden, staat een ander dieet als alternatief voorop. Het eiwitdieet. Bekijk dit dieet eens, want het gaat er juist vanuit dat je door lekker eten kunt afvallen, maar wil wel dat je mindert met koolhydraten. En daardoor staat het eiwitdieet haaks op het South Beach dieet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.