Een koolhydraatarm dieet volgen om buikvet te verbanden

Buikvet is zowel onder mannen als vrouwen een bron van ergernis. Het lijkt wel alsof het vet zich daar sneller ophoopt dan op andere plaatsen op je lichaam.

Een koolhydraatarm dieet is een heel goede manier om af te vallen. Kan een koolhydraatarm dieet dan ook helpen als je sneller buikvet wil verbranden?

Het antwoord op die vraag krijg je in dit artikel. We vertellen je ook hoe je je lichaam kan stimuleren om buikvet sneller te verbranden met behulp van een koolhydraatarm dieet.

Koolhydraatarm dieet

Wie een koolhydraatarm dieet volgt eet anders dan hij gewend was te doen. Het gevolg is dat opgeslagen energie (vet) wordt verbrand en dat nieuw vet geen kans krijgt om te blijven plakken.

Erg fijn, want dat betekent ook dat het vet zich niet kan gaan ophopen rond je buik

Een koolhydraatarm dieet bestaat in vrijwel alle gevallen puur uit het eten en drinken van producten met minder koolhydraten. Daar zijn diverse receptenboeken voor te vinden, waarvan we op Dieetkompas de Afslank Receptenbijbel verreweg de beste vinden.

Door de recepten in dit boek te bereiden kun je heerlijk eten en toch afvallen. Binnen een week kun je gewoonlijk zo’n 1 tot 2 kilo vet verbranden. Ook buikvet hoort daarbij.

 

Buikvet verbranden met een koolhydraatarm dieet

Maar helaas is het niet zo dat je door alleen koolhydraatarm te gaan eten automatisch het vet op je buik verbrandt. Het gebeurt wel, maar langzaam. Want er zit ook vet op andere plaatsen, die je vaak niet eens ziet (denk aan je rug of je schouders).

Wanneer je effectief buikvet wil verbranden zal je dus in actie moeten komen. Gelukkig zijn er manieren die jou in staat stellen om heel doelgericht buikspieren te trainen. Nu hoeft het niet je doel te zijn om een sixpack te krijgen, maar besef wel dat je veel energie rond je buik kan verbranden als je daar effectief op traint.

 

Buikspieren trainen

Een effectieve training op een specifieke spiergroep zal ervoor zorgen dat daar veel energie verbrand wordt. Denk aan een training bij je billen, die zorgt voor strakkere bilspieren. Zo werkt het ook met je buik. Wanneer je overtollig vet bij je buik wil verbranden, zal je de omliggende delen goed moeten gaan trainen. Buikspiertraining kan daarbij zeer effectief zijn.

Daarbij eet je veel koolhydraatarme producten. Dat betekent onder meer dat vetten geen kans meer krijgen om opgeslagen te worden rond je buik. Ook verstevig je de spieren in je buik doordat je veel eiwitten binnenkrijgt. Deze hebben van zichzelf al de neiging om in spiermassa omgezet te worden.

 

Trainen voor een platte buik

Dus wil jij effectief afrekenen met buikvet en trainen voor een platte buik? Of wil je alleen het eerste en vet verbranden bij je buik? In dat geval is de combinatie tussen een koolhydraatarm dieet en een effectieve training gericht op je buikspieren het beste dat je kunt doen.

Met een training stimuleer je de spiergroei en –aanmaak in je buik en train je als het ware een sixpack. Door ook anders te eten wordt er geen energie meer opgeslagen en worden overtollige vetmassa’s razendsnel verbrand (omgezet in energie).

Binnen zeer korte tijd kun je de vetverbranding rond je buik helemaal zelf sturen en eindelijk afrekenen met overtollig vet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.