Snel afvallen zonder pillen

Er zijn talloze manieren van snel afvallen. Het merendeel van de mensen die willen afvallen zijn op zoek naar manieren van afvallen zonder dat ze pillen moeten slikken. Daarvoor hebben ze verschillende redenen, maar de meest genoemde reden is de angst voor bijwerkingen. In dit artikel aandacht voor snel afvallen zonder pillen.

Afvallen met pillen

Waarom kiezen mensen er soms voor om af te vallen met pillen? Vaak is afvallen met pillen een kwestie van gemak. Wie afvalt met pillen hoeft, behalve het slikken van de pil, weinig meer te doen. Juist daarom zijn veel mensen ook wat huiverig om af te vallen met pillen. Zij zijn bang voor de bijwerkingen of vervelende berichten in de media. Om die reden zoeken zij naar manieren om snel af te vallen zonder pillen.

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de werking van zogenaamde afslankpillen. De bevindingen zijn lang niet altijd positief. Zo zijn er veel negatieve bijwerkingen bij de meeste pillen die tot resultaat leiden, waaronder bijwerkingen die nog ongezonder zijn dan overgewicht zelf. Dat is kwaad met meer kwaad bestrijden.

Ook zijn er heel veel pillen die niet werken of pillen die een placebo-effect nabootsen. Je slikt een pil, denkt dat je daardoor afvalt, gaat daar onbewust naar leven, en valt dus ook af. Maar dat komt dan niet door de pil, maar doordat je anders bent gaan eten en drinken.

Snel afvallen zonder pillen

Niet gek dat het merendeel van de mensen zoekt naar methoden om af te kunnen vallen zonder die pillen. Het is zeker mogelijk om snel af te vallen zonder pillen. De afgelopen tijd hebben we vaker stilgestaan bij verschillende diëten, zoals het eiwitdieet, het ziekenhuisdieet en een koolhydraatarm dieet. Ook afvallen door meer te bewegen hebben we uitgebreid besproken. Maar zijn er nog meer manieren van afvallen?

Jazeker. We noemen hieronder nog enkele tips die je verder kunnen helpen om snel af te vallen zonder pillen.

Vermijd brood, pasta, rijst en aardappels

De echte dikmakers zijn brood, pasta, rijst en aardappels. Het zijn vormen van snelle koolhydraten. Die worden snel in je bloed opgenomen en leiden tot grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Daardoor wordt je hongerig en dat blijf je ook, zelfs nadat je gegeten hebt. Wie snel wil afvallen doet er dus goed aan om deze producten zoveel mogelijk te vermijden of drastisch te minderen. Natuurlijk maken deze dikmakers deel uit van ons dagelijkse eetpatroon en betekent minderen dus ook dat er naar alternatieven moet worden uitgeweken. Wat dacht je van de volgende alternatieven?

  • gekookte eieren;
  • magere yoghurt met rood fruit;
  • een smoothie van kwark en fruit.

Lees voor je begint wel even ons artikel over feiten enfabels rondom fruit en afvallen.

Goede lunch

Een goede lunch kan je helpen om sneller gewicht te verliezen en goed af te vallen. Door een goede lunch zit je namelijk vol en voel je minder de behoefte om naar snacks en vette hapjes te grijpen. Een goede lunch kan een goed gevulde boerenomelet zijn (met veel groenten, tomaat, ui en champignons) of een mix van roerbakgroenten. Uiteraard is een salade een goede manier om snel af te vallen. Zorg dat de salade gezonde ingrediënten bevat, zoals vis, kip, noten en peulvruchten.

Goede maaltijd

Minstens zo belangrijk is een goede maaltijd. Maar een goede maaltijd bestaat in veel huishoudens juist uit aardappelen, pasta, rijst en brood. Zoek dus naar vervangers in recepten. Zo kun je aardappels heel makkelijk vervangen voor linzen. Ook peulvruchten vormen een prima vervanging, bijvoorbeeld voor rijst en pasta. Ga vooral op zoek naar vervangers met eiwitten en voedingsvezels, want die heb je nodig.

Geen pillen

Je hebt het kunnen lezen. De meeste mensen zijn wat huiverig voor snel afvallen met pillen en zoeken naar manieren van snel afvallen zonder pillen. Pillen blijken uit talloze onderzoeken ook helemaal niet zo gunstig te zijn. Ook jij kunt snel afvallen zonder pillen, als je je houdt aan de punten in bovenstaand artikel. Lees bijvoorbeeld eens onze eiwitrijke recepten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.