Succesvol afvallen

succesvol afvallenHet komt maar al te vaak voor dat mensen zich voornemen om af te vallen (bijvoorbeeld als goed voornemen voor het nieuwe jaar), maar dat er in de praktijk weinig van terecht komt. Hieronder volgen zes tips die ervoor zorgen dat jij het wél gaat redden om af te vallen.

Tip 1: Neem de tijd

Tegenwoordig willen mensen snel afvallen. Daar is op zich niets mis mee, maar het moet je wel liggen. Wie snel afvalt, loopt meer risico om ook snel weer aan te komen. Liever neem je de tijd. Een goed dieet dat je kan helpen om rustig af te vallen (en echt resultaat te boeken) is Weight Care (via Drogisterij.net affiliate). Met het Weight Care ABC-plan raak je snel en makkelijk gewicht kwijt en bereik je in drie eenvoudige stappen je ideale gewicht.

Tip 2: Wees consequent

Wie begint met afvallen heeft vaak de wildste plannen. Vaak zijn die plannen goed, zoals:

  • ik ga dagelijks een stukje wandelen om af te vallen;
  • ik ga hardlopen om af te vallen;
  • ik ga naar de sportschool om af te vallen;
  • ik ga gezonder eten om af te vallen.

Maar die plannen worden in de praktijk nauwelijks uitgevoerd. Wees dus consequent als je met dergelijke plannen komt, want vroeg of laat kom je jezelf tegen. Je kunt consequent afvallen door concreet te zijn. Zeg niet ‘ik ga hardlopen om af te vallen’, maar benoem hoe vaak je hard ga lopen en hoe lang, bijvoorbeeld ‘ik ga drie keer in de week 4 km hardlopen om af te vallen’. Zo houd je het voor jezelf duidelijk en is het een stuk makkelijker om na te leven.

Tip 3: Stop met wegen

De weegschaal kan een dooddoener zijn voor wie wil afvallen, want niet zelden zullen de resultaten je teleurstellen. Gevolg? Je stopt met afvallen, want je vindt de motivatie niet meer om door te zetten. Verstop de weegschaal, zodat je niet in de verleiding komt er alsnog op te gaan staan. Stop met wegen en weeg je pas aan het einde van een week of een bepaalde periode.

Tip 4: Beweeg wanneer je maar kan

Meer beweging is noodzakelijk voor mensen die willen afvallen. Maar het betekent niet dat je persé naar de sportschool moet! Er zijn verschillende oefeningen die je thuis kunt doen om af te vallen. Maar je kunt ook voor andere manieren van meer beweging kiezen, zoals:

  • de fiets pakken in plaats van de auto (of lopend gaan in plaats van op de fiets);
  • vaker een wandeling maken;
  • in plaats van de lift de trap te nemen (wist je dat je dan wel vijf keer zoveel calorieën verbruikt?).

Tip 5: Eet zoveel mogelijk groenten

Snoepen is een dooddoener voor afvallen. Wat je er met veel moeite hebt afgekregen zit er immers zo weer aan als je niet uitkijkt. Maar als je jezelf dan te buiten wil gaan, eet dan groenten! Je kunt allerlei groenten in de supermarkt vinden die je tussendoor mag eten, zonder dat het schadelijk is. Denk daarbij aan worteltjes, komkommers, stronkjes bloemkool, champignons en (snoep)tomaatjes. Lekker eten en toch niet dik worden, wie wil dat nu niet?

Tip 6: Spierkracht betekent afvallen

Het helpt om spiermassa op te bouwen. Want spieren verbranden van zichzelf al heel veel energie. Je kunt natuurlijk naar de sportschool gaan om aan je spieren te werken, maar je kunt ook veel eiwitten eten. Een eiwitrijk dieet kan je helpen om snel spiermassa te kweken. Dit zijn doorgaans strakke diëten die gebaseerd zijn op het eten van vis, vlees en ei (want daar zitten veel eiwitten in). Daarmee werk je aan actieve spieren die zelfs vet verbranden terwijl je helemaal niets doet (of zelfs slaapt!)

Vanaf nu alleen maar succesvol afvallen

Afvallen gaat jou vanaf nu lukken met deze zes tips. Volg ze op en verzeker je ervan dat het afvallen voor jou niet opnieuw een domper wordt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.