Is een koolhydraatarm dieet geschikt als fatburner?

Fatburners is de verzamelnaam voor middelen (waaronder diëten, pillen en methodieken) die je helpen om in vrij korte tijd doelgericht vet te verbranden. Het primaire doel is niet zozeer afvallen, maar het verlagen van je vetmassa.

En juist dát is onbewust het doel van veel mensen die willen afvallen… Want afvallen in gewicht betekent ook afvallen in spiermassa. Afvallen in vet betekent het verbranden van die vervelende ophopingen rond je buik, benen en billen.

Als je bekend bent in de wereld van diëten, ken je de term koolhydraatarm dieet ongetwijfeld al. Is een koolhydraatarm dieet in te zetten als fatburner?

Vet verbranden met een koolhydraatarm dieet

Om geschikt te zijn als fatburner moet een methode vet verbranden. En dat is in wezen wel wat een koolhydraatarm dieet doet.

Je kunt met een koolhydraatarm dieet in vrij korte tijd en op een vrij eenvoudige manier afrekenen met overtollig lichaamsvet. Lees bijvoorbeeld over de redenen om een koolhydraatarm dieet te volgen om daar meer zicht in te krijgen.

Wanneer je een koolhydraatarm dieet gaat volgen, doe je vaak maar één ding: je huidige eetpatroon flink wijzigen. Daar waar je nu waarschijnlijk veel snelle koolhydraten (enkelvoudige koolhydraten) nuttigt, ga je op zoek naar minder koolhydraten en dan vooral de complexe koolhydraten.

 

Koolhydraatarme recepten

Het zijn de koolhydraatarme recepten die het meeste doen. Ze zorgen voor een boel energie, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat overtollige suikers (koolhydraten worden omgezet in suikers) niet meer door je lichaam worden opgeslagen als vet.

Koolhydraatarme recepten zitten daarentegen vaak weer vol met eiwitten en gezonde vetten. Dat resulteert in een aanmaak van meer spiermassa en het krijgen van meer energie, een betere concentratie en ook nog eens meer uithoudingsvermogen.

Het is algemeen bekend dat een koolhydraatarm dieet tot veel meer voordelen leidt op het gebied van gezondheid. Wat dacht je van een verlaagd cholesterol en een lagere bloedsuikerspiegel?

 

Gericht vet verbranden

Veel mensen zijn op zoek naar methoden om gericht vet te verbranden. Een koolhydraatarm dieet kan een bijdrage leveren aan een strakke training. Wil jij bijvoorbeeld strakke billen trainen? Dan kun je gericht oefeningen gaan uitvoeren om die billen te trainen, maar tegelijkertijd zoveel mogelijk koolhydraatarme gerechten eten.

De eiwitten worden namelijk direct ingezet om je spiermassa te herstellen, terwijl je niet aankomt en ook geen hongergevoel ervaart.

In veel sportscholen zijn talloze weekmenu’s te vinden die je helpen om koolhydraatarm en tegelijkertijd eiwitrijk (als volgens een eiwitdieet) te eten en te drinken. Daar kun je dus heel gericht vet mee verbranden en maakt van een koolhydraatarm dieet de ideale fatburner.

 

Vergeet pillen en medicijnen

Er zijn veel pillen en medicijnen op de markt die het stempel “fatburner” krijgen, maar in wezen niet zoveel effect hebben.

Een fatburner die echt het verschil kan maken is een koolhydraatarm dieet. Wil je doelgericht vet verbranden of grotere spieren krijgen? Ga dan een trainingsprogramma volgen om dat doel te bereiken en profiteer in de tussentijd van koolhydraatarme recepten. Deze zitten vol met proteïnen en gezonde vetten die het jou eenvoudig maken om in korte tijd vet te verbranden én spiermassa op te bouwen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.