5 heerlijke gerechten voor Pasen

Komend weekend is het alweer Pasen. Misschien kamp jij ook met het probleem dat de meeste gerechten die je op tafel kunt zetten niet zo koolhydraatvriendelijk zijn?

Dieetkompas biedt de oplossing. We delen graag 5 heerlijke recepten met je, welke je naar hartenlust kunt bereiden en zonder schuldgevoel op tafel kan zetten. Je gasten zullen ervan smullen en jij komt er niet van aan.

Wat wil je nog meer?

 

Salade van watermeloen, feta en munt

Deze salade is lekker fris, doordat er watermeloen in zit. Ook de munt maakt het een beetje zomers. De salade is zeer koolhydraatbeperkt en kan prima als bijgerecht worden opgediend of als voorafje worden gegeten.

Natuurlijk kun je door deze salade ook nog allerlei andere groenten doen. Andere variatietips:

  • Vervang de feta door 4 plakjes prosciutto. Verwarm deze eerst in een grillpan, gedurende 2 minuten, tot ze lekker knapperig zijn. Breek ze dan in stukjes en roer door de salade.
  • Vervang de feta door tofoeblokjes. 175 gram geperste tofoe is genoeg. Voor de marinade mix je in een kom 2 eetlepels teriyakisaus, een halve theelepel gember en een halve geperste knoflook.
  • Doe in plaats van feta komkommer door de salade. Gebruik blokjes zonder schil.

Bekijk  het recept “Salade van watermeloen, feta en munt”

Salade van watermeloen met feta

Kipfilets in prosciutto gevuld met kaas

Dit gerecht doet het erg goed. Veel van onze bezoekers hebben het intussen een kans gegeven en zijn er enthousiast over. Een reden te meer om het met je te delen. Dit  gerecht zal zeker niet misstaan tijdens je Paasdiner!

Je kunt de kipfilets in prosciutto natuurlijk helemaal op smaak maken. Hieronder enkele tips voor de variatie:

  • Maak het gerecht zoeter door de roomkaas te vervangen door 2 eetlepels fijngehakte appel. Meng hier ook een halve theelepel citroensap en ¼ lepel gedroogde salie doorheen. Lekker als je niet van kaas houdt!
  • Het gerecht hoeft niet persé met kip bereid te worden. Vervang de kip bijvoorbeeld oor 225 gram varkensfilet of een zeeduivelstaartmet peper en salie. In het geval van de zeeduivel kun je de kaas achterwege laten.

Bekijk het recept “Kipfilets in prosciutto gevuld met kaas”

 

Frittata met erwten en asperges

Asperge wordt altijd een beetje als voorjaars- en zomergroenten gezien. Niet gek, gezien de tijd waarin ze geplukt worden. Maar ze passen dan ook goed bij Pasen.

Het gerecht kan dienen als hoofdgerecht, maar je kunt het natuurlijk ook als bijgerecht serveren. Enkele variatietips:

  • Vervang de asperges en erwten door plakjes champignons (70 gram), welke je in een koekenpan bakt. Het lekkerst is om er dan nog 2 eetlepels groentebouillon aan toe te voegen.
  • Boerenkool doet het ook goed in plaats van asperges en erwten. Van de titel blijft dan weinig meer over, mar frittata met boerenkool is ook erg lekker. Gebruik 150 gram boerenkool die beetgaar is gekookt. Doe er dan ook wat ham bij (1 gesneden plakje) om het compleet te maken.

Bekijk het recept “Frittata met erwten en asperges”

Frittata met erwten en asperges

 

Gezouten kwarteleitjes

Goed, eieren mogen niet ontbreken tijdens een Paasmaaltijd. Daarom dit recept voor gezouten kwarteleitjes. Je kan ze het beste opdienen als ontbijt, maar ook prima eten als lunch.

Enkele variatietips:

  • Maak de eitjes wat pittiger, door ze gekookt en gepeld in de lengte door te snijden. Haal de dooiers weg en meng deze met 1 theelepel magere mayonaise, ¼ theelepel dijonmosterd en een scheutje hot sauce. Doe er eventueel wat zout bij. Vul de eitjes weer met deze mix.
  • Doe de gekookte en gepelde eitjes in een kleine pan en doe hier 125 ml water en 2 eetlepels sojasaus bij. Eventueel voeg je 1 theelepel bruine suiker toe (afhankelijk van hoe streng je het koolhydraatarme principe volgt). Laat het mengseltje 20 minuten sudderen en dan afkoelen en voeg nog wat sesamoliedruppeltjes toe. Schud de eieren door deze marinade en dien op.
  • Verwerk de eitjes in een salade. Kook ze daarvoor slechts 2,5 minuten en spoel ze onder koud water af. Pellen en in de lengte halverwen. Stoom dan 100 gram babyasperges beetgaar en doe deze op een bord met wat waterkers en een druppeltje citroensap. Voeg de eitjes toe en dien op met zout en peper.

Bekijk het recept “Gezouten kwarteleitjes”

 

Gehaktbrood met kalkoen en spinazie

Dit recept behoort tot de favorieten op Facebook. Waarschijnlijk niet zonder reden, want juist de combinatie van spinazie en kalkoen kan veel mensen bekoren.

Het recept past goed in deze reeks, omdat de gehaktbrood weinig ingrediënten bevat die mensen niet lekker vinden.

Mocht je variaties willen, dan kun je aan de volgende variaties denken:

  • Meng het gehakt door de helft van het kalkoengehakt te vervangen door mager rundergehakt. Hiermee krijg je een andere smaak.
  • Voeg champignons toe in plaats van spinazie voor een hartigere smaak. Vervang dan de spinazie voor 100 gram kastanjechampignons, die je in de blender fijnhakt. Voeg ze – volgens het recept – na de knoflook toe aan de pan en stoof ze zacht met 4 eetlepels kippenbouillon. Zet het vuur goed hoog om het vocht te laten inkoken.
  • Feta is ook lekker in deze gehaktbrood. Vervang in dat geval de olijven, basilicum en kappertjes voor 50 gram feta (in blokjes).

Bekijk het recept voor “Gehaktbrood met kalkoen en spinazie”

Gehaktbrood met kalkoen en spinazie

Meer gerechten?

Voorgenoemde 5 gerechten zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit het aanbod van recepten die je kan overwegen. Zoek je meer recepten? Overweeg dan de volgende opties op onze website.

 

Biefstuksalade met vinaigrette van earl grey

Dit gerecht kan prima dienen als bijgerecht, maar – gezien de biefstuk – ook als hoofdgerecht.

 

Sardines in yoghurtsaus

Wil je liever vis? Dan kun je deze pittige sardines in yoghurtsaus overwegen.

 

Geglaceerde zalm in teriyakisaus

Ook zalm doet het goed met Pasen. Zeker deze zalm met teriyakisaus wordt zeer gewaardeerd.

 

Roerbakken met rundvlees en broccoli

Deze roerbak heb je zo op tafel staan en kan dus dienen als een vlugge maaltijd. Wel zin in Pasen, maar geen zin om uren in de keuken te staan?

 

Kalkoen met kruiden

Deze geglaceerde kalkoen met kruiden is ook erg smakelijk. Misschien denk je bij kalkoen meer aan kerst, maar niemand die je verbiedt om het ook met Pasen te maken.

 

Courgettepasta

Italiaans tintje meegeven aan de Paasdagen? Doe dat met deze courgettepasta met tomaat, chilipeper en citroen.

 

Frisse salade met een dressing van citrusvruchten

Een andere frisse salade, die je ook prima naast een ander gerecht op kan dienen is deze salade met een dressing van citrusvruchten.

 

Spiesen van tofoe met champignon

Voor vegetariërs zijn er deze heerlijke spiesen waarin tofoe afgewisseld wordt met champignons. Kan ook als bijgerecht worden geserveerd.

 

 

Kortom, werk aan de winkel!

 

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 receptenVoor nog meer recepten verwijzen we je naar het uitgebreide kookboek “de Afslank Receptenbijbel”. Aangezien je bij de aanschaf van het fysieke boek ook het digitale exemplaar krijgt opgestuurd, kun je er direct na je bestelling mee aan de slag (en hoef je dus niet bang te zijn dat je het boek net na de Paasdagen binnen krijgt).

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

 

Hoe denk jij over Pasen en koolhydraatarm leven? Laat je reactie achter!

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.